Galvaniz aydınlatma direği uygulamalarının her zaman talep gördüğünü biliyoruz. Galvanizleme işlemi sayesinde aydınlatma direkleri çok daha uzun ömürlü bir kullanım özelliğine sahip oluyorlar. Galvanizleme, paslanmayı önlemek için çelik veya demire koruyucu bir çinko kaplama uygulama işlemidir. En yaygın yöntem, parçaların erimiş çinko banyosuna daldırıldığı sıcak daldırma galvanizlemedir. Bu işlem sayesinde aydınlatma direkleri çok daha işlevsel olmaktadır.
Galvaniz kaplamalar genellikle elektrokimyasal olarak uygulanmaktadır. Çinko galvanik kaplama, bu tip kaplamanın bir örneğidir. Galvanik kaplama, iş parçası ile anot arasına sabit bir voltajın uygulanmasını gerektirir. Akım yoğunluğu da önemlidir; bu nedenle, yeterli iletkenliğe sahip bir elektrolit kullanmak gereklidir. Dolayısıyla aydınlatma direği uygulamaları açısından galvaniz kaplama her zaman kritik bir öneme sahiptir.
Özellikle galvaniz aydınlatma direği uygulamasında yapılacak olan kaplamanın kalınlığına dikkat etmek gerekiyor. Kaplamanın kalınlığının iyi ayarlanması demek galvaniz kaplamadan istenilen etkinin elde edilmesi anlamına gelir. Elektrolit çözeltisindeki akım yoğunluğu gibi kriterler kaplamaların kalınlığı açısından kritik bir etkiye sahiptir. Burada aydınlatma direkleri için son zamanlarda yoğun bir düzeyde galvaniz kaplamaların önerildiklerini rahatlıkla ifade edebiliriz.
Galvaniz kaplamalarda akım yoğunluğu yüksekse, kaplanan nesne üzerinde daha fazla metal birikecektir; ancak bu akım yoğunluğu çok yüksekse, aşırı elektroliz nedeniyle nesnenin bazı kısımları aşırı derecede oksitlenebilir. Bu, art arda gelen kaplama döngüleri sırasında metalin nesneler üzerinde eşit olmayan bir şekilde birikmesine ve katmanlar arasında zayıf yapışmaya yol açabilir.
Galvaniz kaplamanın kalınlığında çözeltinin sıcaklığı dikkat edilmesi şart olan bir kriter olarak karşımıza çıkar. Daha yüksek bir sıcaklık, çözeltiden çözeltiye daha fazla metal iyonunun geçmesine neden olur ve buna eşlik eden iletkenlik artar. Unutmamak gerekir ki aydınlatma direkleri için galvaniz kaplama yaptırılacağı zaman mutlaka teknik detaylara dikkat etmek gerekir.
Galvaniz kaplama, metal yüzeyinin pastan korunmasına yardımcı olan bir işlemdir. Bir metalin paslanmasını ve korozyonunu önlemek için yüzeyine uygulanan koruyucu bir kaplamadır. Piyasada çeşitli kaplama türleri mevcuttur. Ancak galvaniz kaplama, çelik ve alüminyum da dahil olmak üzere her türlü metal üzerinde kullanılabildiği için en iyilerinden biridir. Bu metalleri korozyondan korur ve aynı zamanda onlara parlak bir görünüm kazandırır.
Galvaniz kaplama işlemi, metalin yüksek sıcaklıkta erimiş çinkoya daldırılmasını içerir. Galvanizli kaplama eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Çünkü bu tarz uygulamalar kullanıcısına önemli kazanımları sunmaktadır. Tam da bu noktada galvaniz aydınlatma direği uygulamalarının hem uzun ömürlü kullanım noktasında hem de estetik görsellik konusunda ideal bir etkiye sahip oldukları biliniyor.
Galvaniz kaplama, metal bir yüzeyin bir çinko tabakası ile kaplandığı bir işlemdir. Çinko daha fazla paslanmayı önler ve genellikle dekoratif bir kaplamaya sahiptir. Aydınlatma direği galvaniz kaplama uygulamaları gündeme geldiği zaman karşımıza geniş kapsamlı seçenekler çıkıyor. Galvanizli kaplamalar, borular, tanklar ve yapısal elemanlar dahil olmak üzere her türlü çelik üründe kullanılmaktadır. Galvaniz kaplamalar ayrıca alüminyum ve diğer demir dışı malzemeler üzerinde de kullanılmaktadır.
Galvanizli kaplamalar, alttaki temel malzemeyi korozyondan korumak için tasarlanmıştır. Nem ve rutubet gibi paslanmaya veya oksidasyona neden olabilecek atmosferik elementlerden koruma sağlarlar. Ek olarak, galvanizleme, iki metal parçası arasında, üretim veya bakım faaliyetleri sırasında çıkarılmadığı takdirde birleşim yerlerinde arızaya yol açabilecek elektrokimyasal filmlerin oluşmasını önler. Dolayısıyla galvaniz kaplama direği uygulamaları söz konusu olduğu zaman karşımıza son derece işlevsel bir uygulama çıkar!